woensdag 21 april 2010

Eerste Verkoop!

Carolien Brouwer

Nieuws: Phymean Noun (de oprichtster van People Improvement Organisation) is even terug in Phnom Penh vanuit Toronto. Het is fijn om haar weer te zien en te spreken. En bovenal inspirerend omdat ze haar werk met zoveel passie en overgave doet! Het biedt mij de gelegenheid om bij te praten en haar te laten zien wat wij de afgelopen maanden met de leerlingen van de workshop hebben gemaakt. Het doet me goed om te merken dat Phymean onder de indruk is en de leerlingen complimenteert met het behaalde resultaat.

Inmiddels zijn de leerlingen van de workshop allemaal naar de tandarts geweest. Negen Amerikaanse en Japanse tandartsen zijn overgekomen om alle 800 kinderen van de People Improvement Organisation (=PIO) scholen te behandelen. Per dag werden ca. 200 kinderen behandeld, dus de hele operatie duurde niet langer dan een week. Omdat ik zelf een tandheelkundige achtergrond heb, ben ik een kijkje gaan nemen om te zien hoe het hier in zijn werk gaat. Wanneer ik binnenkom op één van de scholen, zie ik dat een aantal kinderen aan de rechterkant op bankjes keurig op hun beurt zitten te wachten. Aan de linker kant staan allemaal tafels waarop de kinderen platliggend worden behandeld. Het pijnlijke geschreeuw van een aantal kinderen gaat door merg en been en zorgt voor gespannen blikken op de gezichten van de kinderen die nog wachten. Als ik een kijkje achter in het klaslokaal neem, zitten een aantal kinderen smakelijk te eten. Ze krijgen rijst met een beetje groente en soep. Ze hebben zich helemaal verdiept in hun maaltijd en vergeten even wat er hiernaast allemaal gebeurt.

In de namiddag zijn de tandartsen klaar met het behandelen van de schoolkinderen. Als dank voor hun komst, voeren de kinderen van de PIO dansgroep verschillende traditionele Khmerdansen op die zij speciaal voor deze gelegenheid hebben ingestudeerd. Het is echt schitterend om naar te kijken en met al die mooie kostuums ziet er prachtig uit. Na de uitvoering laten we de tandartsen nog even het PIO weeshuis en kantoor zien. Tja, dat is natuurlijk DE gelegenheid om onze eerste sieraden te verkopen! De sjaaltjes vallen goed in de smaak bij de Amerikanen en Japanners. Ze gaan uiteindelijk met 9 sjaaltjes en 2 kettingen de deur uit....ONZE EERSTE VERKOOP! Natuurlijk zijn we superblij en schreeuwen even allemaal keihard YES! als de tandartsen de deur uit zijn. En zo konden we die dag ons eerste omzet in de daarvoor nieuw aangekochte kassalade leggen!

Voor meer foto’s van het tandartsenbezoek kan je hier een kijkje nemen in het foto album van The Cambodian Project.

1 opmerking:

Maarten Deurloo zei

Beautiful pictiures! Keep up the good work.